Skip to content

Auto Android za smartphone

Android Auto na smartphone-u

U prethodnom članku smo objasnili pojednostavljenu verziju mogućnosti ove izuzetno korisne aplikacije. ono što je čini posebnom, a kako smo već naveli, je mogućnost implementacije u druge jedinice koje se pokreću Android sistemom, a koje su proizvedene tako da rade na Android Autu. U nastavku pročitajte o ovoj aplikaciji na telefonu.

Android Auto na vašem telefonu

Aplikacija Android Auto na vašem telefonu slična je glavnoj jedinici, uz neke vidljive razlike. Na primjer, većina jedinica za automatsko upravljanje imaju znatno veće prikaze od čak najvećih Android telefona. Iako to može izgledati kao relativno beznačajna razlika na papiru, u praksi je prilično značajna. Sve je mnogo lakše je vidjeti s vozačevog sjedala, posebno u usporedbi s telefonom na pristaništu.

Što se tiče sučelja, iskustvo automatskog telefona je prilično sličan onome u glavnoj jedinici, iako je izgled malo drugačiji. Još je uvijek osmišljen da bude jednostavan za korištenje u automobilu i da pažnja sve vrijeme bude na cestu.

Jednom kada se aplikacija pokrene, to tjera potpuno drugačije iskustvo nego ono što upotrebljavate za gledanje na mobilnoj slušalici: sve je ogromno, kontrole su jednostavne. Kontrole su na dnu – slično kao na jedinici automatske glave – sa svim istim opcijama koje smo vidjeli u prethodnom članku. Ako okrenete telefon u pejzažni način, kontrole se pomaknu na desnu stranu.

Isto kao i na integrisanom sistemu Android Auto, izbornik se nalazi u gornjem lijevom kutu. Sadržaj ovog izbornika promijenit će se prema onome što se događa u prednjem planu. Na primjer, ako upotrebljavate Google Play glazbu, izbornik će sadržavati veze na vašu nedavnu aktivnost, popise za reprodukciju i slično; ako ste na početnom zaslonu, međutim, izbornik će biti tamo gdje ćete naći izbornik Postavke i O meni. Vrlo je intuitivno, iako malo više ograničeno od načina na koji menadžeri rade na glavnim jedinicama.

Govoreći o postavkama, ovdje se nalaze neke zanimljive značajke, poput opcije “Automatski odgovor”, koja će vam ponuditi opciju za odgovaranje na tekstualnu poruku prilagođenim tekstom dok vozite. Zadana je opcija “Trenutno vozim”, ali to možete izmijeniti. Postoje i opcije za isključivanje Wi-Fi mreže dok se automatski pokreće (za uštedu baterije) i za automatsko pokretanje Auto kad se otkrije određena Bluetooth veza. To može biti super korisno ako imate Bluetooth vezu u automobilu – jednom kada je telefon povezan, Android Auto će preuzeti. .

Gdje je iskustvo telefona nestalo kratko

Naravno, postoje nedostaci samo za korištenje telefona. Osobno, ima tona problema s telefonima koji postaju vrući i čak se pregrijavaju pri pokretanju glazbe i navigacije dok se puni. To se događa tek odjednom, a kontrolne table automobila ljeti su uglavnom suncu izložena mjesta.

Kada je u pitanju multipraktičnost i učinkovitost, jedinice za automatsko upravljanje glave su superiornije od korištenja telefona u automobilu gotovo na svaki način. Glazba  se automatski zaustavi kad dođe do poziva ili poruke, a po završetku  se vrati nazad na posljednu aktivnost. Navigacija je uvijek na licu mjesta, uz neprekidno ažuriranje prometa i obavijesti o bržim rutama kada bi postale dostupne. Mana aplikacije na telefonu je što se često smartphone-i prilikom korištenja više aplikacija zagrijavaju i reaguju usporeniji. U tom segmentu ugradbene jedinice su praktičnije i bolje.

U konačnici, integrirani sustav Android Auto bolji je od upotrebe telefona, ali se postavlja pitanje da li je cijena troška opravdana? Jednostavno rečeno: NE.

Dakle, ako kupujete novi automobila nema pravih razloga ne tražiti ugrađeni Android Auto. Ali ako vam trenutačni automobil nema i razmišljate o nadogradnji na jedinicu za Android Auto, najbolje je rješenje ne pristajati na tu investiciju. Vaš telefon u osnovi može pokriti većinu baze, i to će vam uštedjeti velike troškove. Doista, nema usporedbe.