Skip to content

Renault Espace facelift model za spas proizvodnje?

Renault je za modelsku godinu 2020 blago restilizovao aktuelnu, petu generaciju modela Espace, koja se pojavila u oktobru 2014. godine.

Te 2014. je aktuelni Espace inače promovisan kao luksuzniji model u odnosu na prethodnika (sa daleko kvalitetnijim materijalima u komfornoj i modularnoj unutrašnjosti), kao i sa kombinacijom stajlinga i praktičnih elemenata crossovera i MPV-ova.

Što se tiče ove verzije za modelsku godinu 2020, ona ne donosi neke veće vizuelne izmene, što se uostalom nije ni očekivalo. Ipak, ističu se nova LED Matrix adaptivna prednja svetla, redizajnirana zadnja LED svetla, novi dizajn alu točkova, izmenjeni zadnji branik i doterani prednji deo kod najluksuznije Initiale Paris verzije.

Promema ima i u unutrašnjosti, pri čemu se primećuju redizajnirana centralna konzola, infotainment sistem sa Easy Connect interfejsom i 9.3-inčnim ekranom osetljivim na dodir, pa Apple CarPlay i Android Auto, kao i nova 10.2-inčna digitalna instrument tabla.

Za luksuzni Espace Initiale Paris su predviđena i dva nova Nappa kožna paketa (Black Titanium i Light Sand-Grey), kao i prednja sedišta sa grejanjem, ventilacijom i masažom (sedišta su takođe i podesiva u 10 smerova).

Treba pomenuti da će 2020 Espace biti dostupan u verzijama sa 5 ili 7 sedišta, kao i da će se standardno dobijati i veliki stakleni krov.

Takođe, deo opreme će između ostalog činiti i sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, sistem upozorenja na vozilo u mrtvom uglu, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem automatskog kočenja i detekcija pešaka, pomoć pri parkiranju, Nivo 2 sistem autonomne vožnje, kao i 4Control upravljanje na sva četiri točka sa adaptivnim amortozerima i tri moda vožnje (Eco, Comfort i Sport).

Što se dimenzija tiče, Espace je dugačak 486 cm, širok 189 cm, visok 168 cm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 288 cm.

U gami motora su 1,8 litarski turbo benzinac sa 225KS (samo u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim menjačm sa dvostrukim kvačilom), kao i dva 2,0 litarska dizelaša sa 160KS odnosno 200KS (oba u kombinaciji sa 6-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom).