Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/rfcbihco/public_html/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222
Svi stanovnici Appy u Francuskoj dobit će Renault Zoe - Bosnia & Herzegovina
Skip to content

Svi stanovnici Appy u Francuskoj dobit će Renault Zoe

Renault će elektrizirati selo Appy koje je jedno od najzabačenijih u Francuskoj. Ovim pokusom Renault želi dokazati kako električni auti mogu biti praktični i daleko od gradskih sredina.

Renault će u zabačenom selu Appyju u Pirinejima provesti svojevrsni eksperiment vezan u električnu mobilnost u svakodnevici. Francuski proizvođač je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio svakom kućanstvu na raspolaganje staviti novi Renault Zoe i tako stvoriti prvo francusko mjesto u kojemu se vozi isključivo na električni pogon. Stanovnici će se na struju voziti iduće tri godine, a Renault će od pokusa dobiti vrijedne informacije.

Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima. Prema mišljenju Renaulta, ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, to će moći i drugi.

U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila u Europi se utrostručilo. Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a tu poziciju su učvrstili predstavljanjem novog Renaulta Zoe – najprodavanijeg električnog modela marke.

24sata.hr