Skip to content

Renault Clio slavi 30-u godišnjicu

Od svog prvog pojavljivanja 1990. godine, Clio je postao najprodavanija robna marka Groupe Renault u cijelom svijetu, s više od 15 milijuna prodanih primjeraka. Automobil koji je najčešće krunisan za omiljeni automobil Francuza čak se popeo, od 2013. godine, na rang lidera u B segmentu u Europi. No, izvan svojih komercijalnih performansi, Clio prije svega simbolizira avanturu, kako u Renaultu, tako i izvan njega.

Tijekom godina, Renault je uspio sačuvati DNK koji je njegov gradski automobil “zvijezda” uspio, i ponuditi danas petu generaciju. Sve moderniji, sportskiji, Clio V preuzima imovinu četiri prethodnih generacija koje su izgradile priču:

Od prvog Clia ima “sve sjajno”. Kao i prvi Clio, i Clio V je posudio tehnologije od vozila u višim segmentima.
Od Clia II preuzeo je vrlo visoke standarde useljivosti i udobnosti.
Kao i Clio III, on je promijenio dimenzije u smislu percipirane kvalitete.
Od Clia IV naslijedio je snažan dizajn koji je nadahnuo cijelu nedavnu Renaultovu paletu.
Trenutni Clio V nastavlja tradiciju savršeno sigurnih vozila prilagođenih vremenu i dokazuje to s 5 EuroNCAP zvjezdica.

Danas Clio ide još dalje i ispisuje novu stranicu u svojoj povijesti nudeći inovativnu hibridnu tehnologiju E-TECH. Elektrificira svakodnevni život i prilagođava se potrebama mobilnosti najvećeg broja zahvaljujući svojoj prepoznatoj svestranosti.

Povodom ove godišnjice, Renaultov digitalni tim uspostavio je operaciju nazvanu #CLIOGENERATION. Načelo je jednostavno: svi ili gotovo svi imaju priču s Cliom. Društvene mreže Groupe Renault dijele arhivske fotografije i videozapise, intervjue s upućenima i, prije svega, sjajne Clio priče koje dijeli naša zajednica. Odresci života koje možete pronaći na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

Od 23. avgusta Renault je pokrenuo reklamnu kampanju “Sljedeće poglavlje sjajne priče”. Clio je prešao generacije i ova nova Europska kampanja Publicisa govori o majci i njenom sinu koji se razvijaju zajedno s Cliom, od prve generacije do najnovijeg dodatka Clio E-TECH.

Saznajte više o sagi Clio, testiranju Clia V E-TECH Hybrid od strane našeg razvojnog pilota Laurenta Hurgona i reklamnom spotu.

groupe.renault.com