Skip to content

Renault party u Sarajevu

Renault party 2021

Sarajevo, 13.6.2021. – U Sarajevu je održan Renault Party na trgu ispred Vijećnice pod pokroviteljstvom ovlaštenog zastupnika Renault vozila u Bosni i Hercegovini, kompanije GUMA M. Na trgu su pored novih Renault i Dacia vozila, bila izložena i vozila članova „RFC Bosna i Hercegovina“ koji su ovu priliku iskoristili za druženje i prezentaciju svog Udruženja.

Čak ni tmurno i kišovito vrijeme nije spriječilo ljubitelje Renault vozila da se okupe na Renault Partyju na trgu ispred Vijećnice. Renault vozila različitih generacija su našla svoje mjesto na trgu i plijenila pažnju posjetitelja, a posebnu pažnju je privlačio Renault 4 u kabrio izvedbi koji je starije posjetitelje vratio u neka druga vremena i probudio nostalgiju, a kod mlađih naraštaja izazvao divljenje.

GUMA M je ovom prilikom promovisala neke od najpopularnijih modela iz Renault i Dacia game. Tako su posjetitelji imali priliku da upoznaju aktuelnu generaciju modela Megane, Clio, Captur, Kadjar, kao i potpuno novo dostavno vozilo u ponudi, Renault Express. Za sve zainteresovane, na raspolaganju su bila i testna vozila, te su potencijalni kupci mogli osjetiti sve čari novih Renault vozila prije konačne odluke o kupovini, ili pak jednostavno upoznati sve mogućnosti koje nude Renault vozila.

U okviru današnjeg eventa učesnici takmičarskog dijela su se takmičili za priznanja u različitim kategorijama, a naši članovi su osvojili priznanja u kategorijama:

–          Najstarije vozilo: Renault 4 Cabrio, (Adnan Malićbegović);
–          Najatraktivnije vozilo: Renault 4 Cabrio (Adnan Malićbegović);
–          Best of show: Renault Megane 2 (Riad Ćosić – prijavljen ispred RT Sarajevo);

Do kraja godine, RFC Bosna i Hercegovina, planira realizaciju projekata i ostvarivanje planiranih ciljeva kako bi omasovili članstvo i uvezali ljubitelje Renaulta širom Bosne i Hercegovine.