Skip to content

Rezime godine iza nas…

Dan za danom, ispratili smo i 2021. godinu. Kao što je slučaj i kod drugih udruženja, kolektiva, pa čak i pojedinaca, i za RFC BiH je bila veoma izazovna i poslužila je kao prekretnica i odredila nam smjer u kojem želimo ići kao udruženje. RFC BiH je poput jedne velike porodice koju povezuje ljubav prema Renaultu pa smo na svu sreću, sve izazove savladali s lakoćom, naučili važne lekcije i stekli vrijedna iskustva.

Shodno epidemiološkoj situaciji, broj aktivnosti je bio prilično ograničen. Ipak, vjerujemo da će situacija s nevidljivim neprijateljem biti sve pogodnija za sve nas te da ćemo ponovo moći uživati u slobodnom životu bez ograničenja. U tako ograničenom broju, RFC BiH je organizovao jednodnevni izlet u Mostar u suradnji s Gumom M, gdje su učesnici imali priliku da razgledaju ponudu novih modela i informišu se o akcijskim ponudama koje nudi Renaultov ovlašteni partner u Bosni i Hercegovini. Jedinstven slučaj za Bosnu i Hercegovinu je muzej jedne marke, a Renault to ima upravo u Mostaru. Bilo je izuzetno lijepo prisjetiti se nekih Renaultovih klasika, steći nova znanja o brendu i uživati u putovanju kroz vrijeme.

Sarajevski Renault Party je protekao u znaku članova RFC BiH koji su odnijeli najviše nagrada u takmičarskom dijelu. Ovaj događaj je postavio čvrste temelje za budućnost udruženja, ali i sklopio nova partnerstva koja će doprinijeti popularizaciji RFC BiH, ali i samog brenda u Bosni i Hercegovini. Ove godine smo obilježili i svoj prvi rođendan, mada je primjerenije reći prvu godišnjicu postojanja. Ipak, RFC BiH je poput jednog bića koje diše i raste, a raste zahvaljujući ljubiteljima Renaulta i vjernim prijateljima. Korak po korak, naša grupa je došla i do jubilarnog 1.000-tog člana pred sami kraj godine.

Šta nam donosi 2022? Sigurni smo da će se pred nama naći brojni izazovi, ali sada nije vrijeme da pričamo o njima. Očekuje nas daleko više aktivnosti na terenu, mnogo više druženja sa našim članovima, više skupova, više iznenađenja – ukratko, više svega! Naši dugoročni ciljevi su postavljeni, a na nama je da ih ostvarimo.

Sve te ciljeve, moći ćemo ostvariti isključivo zahvaljujući našim sponzorima i partnerima: GUMA M, Auto kuća Halilović, Wieberr, S Polish, RestorFX, Grawe osiguranje, Auto servis Edas, Pitstop Headlights restoration, Auto Body Repair, Auto servis Ferhatović, Auto servis Hušić, Tataragić auto detailing, Auto servis Ahmetspahić, Auto Ana d.o.o., Carbox.ba, te Interauto d.o.o. Za svaku promociju naših aktivnosti u medijima, tu su naši medijski partneri: Hayat.ba, Proauto.ba i AutoBuzz.ba. Hvala vam na podršci i neka nam je svima sretna Nova 2022. godina!