Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/rfcbihco/public_html/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222
Da li ste čuli za Auto android? - Bosnia & Herzegovina
Skip to content

Da li ste čuli za Auto android?

Android Auto apps

Ovih dana sve više ljudi okreće se svojim telefonima za GPS i glazbu u svom automobilu. I zašto ne bi? Google karte su bolje od onoga što je ugrađeno u sustav vašeg vozila. Instalirajte Android Auto: najbolji od onoga što vaš telefon nudi, ali ugrađen u glavnu jedinicu.

Što je Android Auto?

U svom najjednostavnijem obliku, Android Auto je upravo ono što zvuči: Android je za vaš automobil. Nije riječ o zvučnoj inačici sučelja telefona, ali se treba osjećati vrlo poznato svakome tko već koristi Android. Ima početni zaslon, integriranu aplikaciju Google karte i podršku za niz audio aplikacija. Također koristi kontrolu glasom za sve bitno, tako da možete držati oči na putu. Čitati će vam tekstove, kao i omogućiti vam da odgovorite, pokrenete bilo koju aplikaciju, krenete do lokacije ili reproducirate glazbu jednostavnom glasovnom naredbom. Baš kao što je Android Wear Android partner koji nosite na zglobu,  Android Auto je pratitelj koji ide u automobil.

Android Auto dolazi u tri oblika. Možete kupiti automobil koji ima ugrađeni Android Auto (mnogi modeli od 2017), kupiti dodatnu glavnu jedinicu i instalirati ga, ili koristiti verziju aplikacije na telefonu.

Prva metoda je, naravno, najlakši i najvjerojatnije najbolji način korištenja Android Auto. Ali ako niste u mogućnosti kupiti novi automobil (osobito samo da biste dobili Android Auto), onda je i najneobičnija. To je mjesto gdje drugi izbor dolazi u igru ​​- nekoliko proizvođača stereo uređaja za automobil ulazi u igru.

U novije vrijeme postoji i treća opcija: Automatska aplikacija za Android. Kao što je Google najavio početkom 2016. godine, Android Auto je stigao do telefona. Iako je iskustvo vrlo slično onome u glavnoj jedinici, postoje i neke značajne razlike, o čemu možete pročitati kroz niz članak o ovoj izuzetno moćnoj aplikaciji.

Za sve glavne jedinice, jezgra Android Auto je ista. Kao i svaka druga glavna jedinica: imate zaslon osjetljiv na dodir koji vam daje brz pristup vremenu, smjerovima do nedavno pretraženih mjesta i trenutno uključenu glazbu. Sučelje izgleda jako slično vašem telefonu s Androidom, s donjim gumbima za karte, telefon, kuću, glazbu i završni gumb da biste izašli iz programa Auto i vratili se na glavno sučelje glavne jedinice.

Naravno, Android Auto nije samostalan proizvod, već ga u biti “napaja” vaš telefon. Priključite telefon u automobil putem USB-a i telefon komunicira s  aplikacijom Auto putem USB-a i Bluetooth u isto vrijeme – ovisno o tome što radi. Na primjer, reproducirat će glazbu preko USB-a, no telefonirati putem Bluetootha. Kako je telefon uvijek aktivan, pozivi i ostale veze se ostvaruju posredstvom mreže telefona, što znači da se Vaš telefon u ovom slučaju klonira i koristite mrežu kao da telefon koristite.

Jednom kada se pokrene i spoji, telefon postaje potpuno beskoristan. Aplikacija Auto će se prisiliti u prednji dio telefona, uklanjanjem pristupa svim kontrolama osim Homea i Backa, jer ideja je da držite oči s telefona tijekom vožnje, što je ustvari i cilj.

Sigurnosne značajke se ne zaustavljaju na telefonu, iako – sam Auto ima određene sigurnosne značajke ugrađene. Na primjer, omogućit će vam da se pomičete kroz tri stranice (npr. Pandora ili Google Play glazba) ako parkirna kočnica nije uključena.

Ali to je u redu – ideja je da sve kontrolirate svojim glasom. Umjesto da se pomaknete kroz Play glazbu, dodirnete mikrofon, a zatim kažete što želite pokrenuti. Na taj način možete držati ruke na volanu i pratiti cestu, a važno je napomenuti da se nažalost morate koristit engleskim jezikom. Također, nema “Ok Google” hotword kao što je na nekim telefonima.

Glasovne akcije zapravo i ne zaustavljaju aplikacije u pozadini. Budući da u biti upotrebljava Google Now, možete ga pitati prilično mnogo što biste sada pitali. Stvari poput: “Koliko je visok Jimmy Butler?” Odgovor će u osnovi biti s jednostavnim odgovorom koji vam može pročitati. Ako je to više od općenitog Google pretraživanja kao što je “Chicago Bulls 2016-2017 raspored”, onda to zapravo neće funkcionirati na Android Auto, jer nije dizajnirano za to.

Aplikaciju i više informacija možete pronaći na linku ovdje, a instalaciju i implementaciju aplikacije radite na vlastitu odgovornost.