Skip to content

Još ugodnije iskustvo u novom ruhu

  • Novi Renault Trafic u svojim verzijama Combi i SpaceClass otkriva dinamičan dizajn s izražajnijom frontom, novom Rouge Carmin nijansom i optimiziranom unutrašnjosti.
  • Najnovija generacija vozačke pomoći i Renault EASY LINK multimedijalni sistem su sada dostupni.
  • Snažniji, novi motor DCi 150 upotpunjuje domet dizel motora u New Renault Trafic Combi i SpaceClassu.
  • Sastanak na početku 2021. godine za kompletnu prezentaciju New Renault Trafic Combi i SpaceClass koji će biti komercijaliziran od marta 2021.

Renault predstavlja pregled svog potpuno novog Trafic sa širim rasponom za putnički prijevoz, koji se sastoji od dva modela: New Renault Trafic Combi i New Renault SpaceClass.

Novi Trafic Combi je posebno  stvoren za profesionalce u putničkom prijevozu (kompanijama ili zajednicama) i velikim porodicama. Zadovoljava njihovu potražnju za volumenom i modularnošću, bez ugrožavanja komfora i broja mjesta.

Novi Renault Trafic SpaceClass ispunjava očekivanja najzahtjevnijih vozača i putnika koji traže svestranost, prostor i ekskluzivnu udobnost. Specijalisti za VIP i touring transport moći će iskoristiti svoju potpisnu verziju i svoj prostor “poslovne klase”. Mušterije koje traže razlog za bijeg neće moći nadmašiti sebe sa escapade verzijom.

 

Izražajni dizajn eksterijear, nova Rouge Carmin nijansa

Novi Trafic Combi i SpaceClass se poistovećuju sa novim detaljima i vertikalnom rešetku koja im daje robusnost. Istovremeno, dizajn dobija u finoću i izražajnost novim branicima i punim LED svjetlima, pridruženim hromiranom crtom, koja odjekuje svjetlosnim potpisom C-Shapea koji je Renaultov identitet. Novi Trafic Combi i SpaceClass posjeduju električni sklopiva ogledala, nove kotače od 17 inča – sa dijamantskim efektom na SpaceClass – i elegantnijim ratkapama. Dostupni su u sedam nijansi, uključujući novi Rouge Carmin, koji u dizajn donosi zapaljiv izgled. Novi Trafic Combi i SpaceClass se mogu prilagoditi svim željama svojih kupaca.

Ponovno posjećeni interijer, optimiziran prostor

Sve-nova kontrolna tabla, istaknuta horizontalnom trakom koja se stapa u panele vrata, daje dojam više prostora na brodu. Enterijer inkorporira nove skladišne prostore. Novi kolut za promjenu i konture kontrole klime uljepšane su hromom za veću harmoniju. Nove boje i materijali poboljšavaju opcije prilagođavanja dostupne kupcima. Novi SpaceClass se istupa ekskluzivnom nadzornom tablom u Gris Météoru za više elegancije.

Uvijek visoko cijenjenim od strane kupaca, novi Trafic Combi i SpaceClass nude volumen tereta do 1,8 m³ i uzornu modularnost za do 9 putnika.

Inovacije, povezivanje na brodu

Multimedijski sistem Renault EASY LINK sa navigacijom upotpunjuje izgled na brodu. Kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlayom, on se prikazuje na ekranu od 8 inča i dolazi sa indukcionim smartphone chargerom kako bi ostao povezan po cijeli dan.

Sa zapreminama skladištenja od 86 litra u kabini, novi Trafic Combi i SpaceClass nude pojednostavljen pristup skladišnim prostorima i idu još dalje sa novom lađom Easy Life, više od 6 litra skladištenja na dohvat prstiju!

Pomoć u vožnji, sigurnost i udobnost na putu

Da bi vam pomogli da vozite u potpunom miru uma i sigurnosti, novi Trafic Combi i SpaceClass nude nova, najnovija generacija pomagala za vožnju. To uključuje prilagodljivu kontrolu krstarenja kako bi se održala odabrana brzina, aktivno međugradsko kočenje za hitne slučajeve da upozori vozača i koči u mjestu kako bi se izbjegli sudari, te upozorenje o odlasku trake da upozori pri nenamjernom prelazu neprekidne ili prekinute linije. Još jedna nova funkcija je Upozorenje na slijepu točku, što olakšava promjene trake. Novi prednji zračni jastuk pogodan za dva putnika također pojačava sigurnost.

Dizelski motori, EDC automatski prijenos

Novi Trafic Combi i SpaceClass nude tri dizelska motora: novi dCi 150 motor (sa ručnim i EDC automatskim mjenjačima), koji dobija 5 KS, novi dCi 110 (sa ručnim mjenjačem) i motor dCi 170 (sa EDC automatskim mjenjačem). Novi Trafic Combi i SpaceClass nude veću pokrivenost raspona prilagođenu višestrukim upotrebama kupaca.

6-brzinski EDC automatski mjenjač s dva kvačila, dostupan i na motorima od 150 hp i 170hp, poboljšava udobnost i odziv uz jasan i brz odgovor na promjene zupčanika. Opremljen tehnologijom Stop & Start, domet je kompatibilan sa novim propisima koje postavlja Euro 6D FULL standard.

Lista zemalja u kojima se prodaje kao i detalji dometa putničkog transporta novog Trafica, sa novim Renault Trafic Combi i novim Renault SpaceClass, bit će predstavljena početkom 2021. godine, prije komercijalizacije od marta 2021. godine.

Izvor: en.media.groupe.renault.com