Skip to content

Može li Renault sa Kigerom ostvariti ambicije u Indiji i šire

Renault Kiger

Iako Renault, Kigera nije predstavio kao proizvodni automobil, sasvim je izvijesno da će proizvodnja za indijsko tržište ubrzo početi.

Kiger je mali SUV, koji je nešto kraći od 4 m, a koji će upotpuniti ponudu Renaulta. Sa dinamičnim stilom i modernim crtama, sasvim je sigurno da će izaći u susret očekivanjima i potrebama svojih klijenata.

Renault je u Indiji prisutan od 2005. godine, a svoje uspješne modele je prilagođavao lokalnom tržištu, pa je za nadati se da će tako i Kiger dobiti svoje mjesto.

 

 

Na kreiranju Kigera radili su dizajneri iz Francuske i Indije, a koji su se potrudili da stvore automobil koji odiše atraktivnošću i dozom lokalnog. Dizajn se ističe poklopcem motora koji je zanimljivo osmišljen i vitkim vjetrobranskim staklom i krovom. Retrovizori novog modela podsjećajući na krila aviona, te daju dašak slobode. Novi SUV iz Renault flote vozila dolaziti će na 19″ felgama i koje se uklapaju u robusne i naizgled snažne blatobrane.

Najavu proizvodnje ovog automobila su donekle potvrdili iz Renaulta, kada se predstavljao ovaj model.

Posebnost ovom modelu daje nova razvijena Aurora Borealis, koja se mijenja u skladu sa uglom pod kojim na nju pada svjetlost, te ima plave i ljubičaste odsjaje, koji ga čine misterioznim i zavodljivim.

Prednja LED svjetla sa C motivom sličnim kao na Kwidu, te stražnjim svjetlima jasno se svrstava u Renaultovu savremenu ponudu.

Predpostavlja se da će ovaj model biti dostupan i izvan Indije, uprkos činjenici da se namjenski pravi za ovo područje.