Skip to content

RENAULT, PRVI BREND KOJI JE WAZE DIREKTNO INTEGRIRAO U SVOJ MULTIMEDIJALNI SISTEM

RENAULT, PRVI BREND KOJI JE WAZE DIREKTNO INTEGRIRAO U SVOJ MULTIMEDIJALNI SISTEM

Waze je navigacijska aplikacija koju naširoko koriste vozači s 20 miliona aktivnih korisnika mjesečno u Francuskoj. Sada je dostupan na potpuno novim Austral i Renault Megane E-Tech električnim vozilima opremljenim Open R ekranom i Open R Link multimedijalnim sistemom sa integrisanim Google-om. Vozači će moći pristupiti svim Waze funkcijama direktno na 12-inčnom vertikalnom ekranu, bez korištenja svog pametnog telefona, i uživati u novom intuitivnom, impresivnom i povezanom iskustvu vožnje za veću sigurnost.

Neka vas Waze vodi, samo veći!

Renault je postao prvi automobilski brend koji nudi aplikaciju Waze direktno integrisanu u multimedijalni sistem vozila. Integracija Waze-a u OpenR Link multimedijalni sistem sa integrisanim Google-om i stoga vidljiva na 12-inčnom vertikalnom ekranu potpuno novih Austral i Mégane E-Tech električnih, naravno, nudi vozačima veću udobnost i sigurnost. Bez korišćenja pametnog telefona, vozač ima pristup informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, omiljenim rutama i sačuvanim odredištima na ekranu u visini očiju. Ostale karakteristike vozila i muzika ostaju dostupni, čak i ako je Waze aktiviran. Nema potrebe da brinete o svom pametnom telefonu ili USB kablu! Ovo novo iskustvo sa Waze-om dostupno je u evropskim zemljama za sve nove Austral i Mégane E-Tech korisnike električnih modela opremljenih Open R ekranom i Open R Link interfejsom sa integrisanim Google-om.

Renault je prva marka automobila koja nudi Waze direktno na multimedijskom ekranu vozila, bez aktiviranja pametnog telefona

“Renault je prva marka automobila koja nudi Waze direktno na multimedijskom ekranu vozila, bez aktiviranja pametnog telefona. Uvjereni smo da će veliki broj korisnika Wazea cijeniti ovu novu funkciju kada voze potpuno novi Austral ili Mégane E- Tech električni automobil. Ovo je jasno u skladu s našom strategijom da našim kupcima ponudimo intuitivnu, impresivnu i povezanu vožnju.”

Jérôme SEROR, Director of Digital Customer Experience, Renault

Izvor: media.renault.com